Ben alımı, operasyonla veya operasyonsız yöntemlerle yapılabilir. Bu işlemler hem benlerin yol açtığı kötü görünümü ortadan kaldırır hem de kanser ihtimâline karşı oluşan endişeyi yok eder.
Latincede ‘nevüs’ olarak bilinen bu oluşumlar, melanosit hücrelerinin birleşimiyle meydana gelir. Aslında melanosit hücreleri zararlı değildir. Çünkü bunlar cilde renk vermekle görevlidir. Ancak söz konusu hücrelerin farklılaşarak çoğalması, ‘ben’ adı verilen deri eklerinin ortaya çıkmasına sebebiyet verir.
Bunlar karşımıza siyah, mavi, pembe veya kahverengi gibi farklı renklerde çıkabilir. Benlerin büyük bir kısmı zararsızdır.
Ameliyat dışındaki yöntemlerde kişiden alınan parça yakılarak yok edildiğinden dolayı patolojik inceleme yapılamaz. Bu nedenle benin iyi veya kötü huylu olduğu kesin şekilde tespit edilemez.
Lokal anestezi eşliğinde gerçekleşen cerrahi bir işlem olan ben aldırma operasyonu, yaklaşık 15 ila 30 dakika sürer. Başarılı bir cerrahi girişimin müdahalenin esas amacı iz
bırakmamak değil, geride herhangi bir ben dokusu bırakmamaktır. Sağlık bakımından esas arzulanan cerrahi sınırları tamamen temizlemektir. Şüpheli durumlarda alınan benin patolojik değerlendirmesi yapılmalıdır.
İşlem aşamaları şöyledir:
Ameliyatsız tamamlanan kısa süreli işlemlerde kesi izleri kalmaz. Ancak bölge yakıldığı için yanık izi kalması mümkündür. Yüksek teknolojilerle tamamlanan operasyonsız ben aldırma yöntemleri;
Merak Ettiğiniz Tüm Sorular İçin Şimdi İletişime Geçin.
2003/2009 Yılları arasında Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim almış ardından Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Deri ve Zührevi hastalıkları eğitimini tamamladıktan sonra Nüsayibin Devlet hastanesinde zorunlu görevini tamamlamıştır.Şu an Ankara Çukurambar da kendi özel muayane hanesinde hizmet vermektedir.
Son Güncellenme Tarihi: 09.03.2025