Homeopati; kişiyi yalnızca şikâyetleri ile değil; duygusal, fiziksel ve zihinsel olarak değerlendirip ele alarak tedaviyi mineral özlü ve bitkisel ilaçlarla yapan alternatif tıp yöntemidir. Homeopatide semptomları baskılamaktan öte kontrollü olarak harekete geçirmek, o arada vücudu kendi iyileşme sistemi ile iyileştirmektir.

Homeopati Muayenesi Nasıl Olur?

Şikâyetler, akut veya kronik olma durumuna göre ele alınır. Ânî gelişim gösteren; yanık, yaralanma, gıda zehirlenmesi ve alerjik durumlar çeşitli bulgularla değerlendirilip tedavisi yapılır. Uzun süredir devam etmekte olan, klasik tedavi yöntemleriyle iyileşmeyen, tekrarlayan sorunlar ayrıntılı olarak dinlenir. Şikâyetin nasıl-ne şekilde olduğu, beraberinde hangi durumların eşlik ettiği, neyin iyi geldiği, başka yerlerde olan problemler detaylı şekilde anlattırılır. Ardından kişinin genel beslenme, uyku, bağırsak alışkanlıkları, mizacı ve yaşam tarzı sorulur. Bünyenin değerlendirmesi ile tedavi yapılır. Hekim uygun görürse laboratuar ya da görüntüleme tetkikleri istenir.

Homeopatik İlaçlar Nelerdir?

Tedavide ağırlıklı olarak minerallerden ve bitkilerden özel homeopatik sulandırma ve çalkalama yöntemleriyle üretilen sıvı ilaçlar veya bunların özel topçuk şeklinde kullanılan globül formları tercih edilir. Özel ve standart üretim için Avrupa’da ve Amerika’da Farmakopeleri olan bu ilaçlar, ‘remedi’ diye adlandırılır.

Homeopati Tedavisinden Kimler Faydalanır?

Homeopati bulguları bütüncül bakış açısıyla ele aldığı için anne karnından itibaren her yaşta ve dönemde kullanılabilir. Hastalık adına göre değil hastaya göre değerlendirme yapıp tedavi başlanacağı için bir branş doktoru olma şartı aranmaz. Ancak günümüzde branş hekimi olup üzerine de homeopatik bakış açısını ekleyen homeopatlar mevcuttur.

Homeopati Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Bu tedaviye başvurulan başlıca hastalıklar şu şekilde sıralanabilir.
  1. Alerjik reaksiyonlar,
  2. Solunum yollarında bulunan enfeksiyonlar,
  3. Egzama ve diğer cilt problemleri,
  4. Fibromiyalji,
  5. Mide ve bağırsak sorunları,
  6. Sinüzit ve rinit,
  7. Romatizmal hastalıklar,
  8. Migren,
  9. Menopoz döneminde yaşanan hastalıklar,
  10. Adet dönemi sendromları,
  11. Bebeklerde kolik ve diş çıkarmaya bağlı problemler,
  12. Çocukluk döneminde görülen davranış bozuklukları, yatak ıslatma, korku, kaygı, parmak emme,
  13. Kronik bademcik iltihabı,
  14. Bronşit,
  15. Astım,
  16. Su çiçeği,
  17. Kabakulak vb.

Sadece

Bir Telefon

Uzağınızdayız

Merak Ettiğiniz Tüm Sorular İçin Şimdi İletişime Geçin.

Translate »
Şimdi Mesaj At!