Manuel terapi; tıbbın en klasik ve eski uygulamalarından biri olup, binlerce yıldır gerçekleştirilmekte olan ve pek çok insanın şifa buldukları bir tedavi yöntemidir. Masaj veya alternatif tıp yöntemi değildir.

Kas-iskelet sistemini ilgilendiren tüm rahatsızlıklarda uygulanabilen, tamamiyla kanıta dayalı tıp bilgileri ile gerçekleştirilen tedavi biçimidir. Diğer bir deyişle fizik tedaviyi içerisine alan tüm hastalıklarda manuel terapi uygulaması yapılır. Bu yöntemler el ‘elle tedavi’ diye de adlandırılır.

Manuel Terapi Hangi Hastalıklarda Uygulanır?

Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  1. Kifoz ve skolyoz gibi omurga problemleri,
  2. Boyun ve bel fıtıkları,
  3. Golfçü dirseği ve tenisçi dirseği gibi dirsek sorunları,
  4. Fibromyalji,
  5. Kalça rahatsızlıkları,
  6. Karpal tünel sendromu.

Manuel Terapi Nasıl Yapılır?

Manuel terapiye başlamadan önce hekim olası riskleri önlemek adına terapi uygulama yapılacak alanın tüm kas, kemik ve sinir hasarlarını tespit eder. Bunun için ayrıntılı bir değerlendirme gerçekleştirir. Bu tedavi sırasında temel amaç herhangi bir ilaç kullanılmadan, el ile uygulanan bası ve germe yöntemlerinden faydalanılmasıdır.

Bu sayede bazı tedavilerde engel teşkil edebilen kalp, şeker, tansiyon gibi rahatsızlıklar manuel terapide herhangi bir sorun olmaz.

Manuel Terapi Teknikleri

Manuel terapi, hastanın durumu çerçevesinde özel tedavi türlerinden birini ya da birkaçını ihtiva eden uygulamalardır. Manuel terapi teknikleri içerisinde en sık uygulananları şu şekildedir:

  1. Yumuşak Doku Mobilizasyonu,
  2. Eklem Mobilizasyonu,
  3. Ger ve Say.

Sadece

Bir Telefon

Uzağınızdayız

Merak Ettiğiniz Tüm Sorular İçin Şimdi İletişime Geçin.

Translate »
Şimdi Mesaj At!